Noutăți

Sărbătorirea Culturii la Carahasani

La Carahasani a avut loc o sărbătoare mare – deschiderea casei de cultură renovate capital. Probabil, cel mai mult a așteptat această zi dl Vladislav Cociu, primar de Carahasani, deoarece la 23 august curent a devenit realitate visul lui cel mai mare care multora consăteni, dar și funcționarilor de stat de rang înalt părea irealizabil.

Dl Cociu le-a povestit, cu lux de amănunte, consătenilor și invitaților aflați în sala de festivități despre calea lungă și grea spre succesul final, mulțumind tuturora pentru susținere morală și sprijin financiar – foștilor guvernanți și parlamentari, consilierilor raionali și locali din toate mandatele, susținătorilor și sponsorilor. Prezentarea în PowerPoint încă o dată a demonstrat prin fotografii plasate în ce stare se afla casa de cultură în îndepărtatul an 2003 când la cârma primăriei a venit dl Cociu, transformările treptate și finalizarea reconstrucției.

Primarul a anunțat că nu va mai candida la alegeri locale și a mulțumit din tot sufletul consătenilor și echipei primăriei care mereu a fost alăturea, a muncit cot la cot, a susținut inițiativele și le-a realizat în comun, prietenilor primari care au venit să împărtășească bucuria evenimentului.

– Mă simt împlinit, îmi cântă inima de bucurie când privesc la satul meu natal care a trecut prin multe schimbări benefice și a devenit o localitate modernă și frumoasă, cu infrastructura dezvoltată și tradiții păstrate cu sfințenie, – a spus Vladislav Cociu. Sper că tot ce este bun va fi păstrat de viitorul primar și consiliu local, că se vor depune eforturi pentru a găsi soluții pentru problemele nerezolvate.

Primarul de Carahasani a trecut în retrospectivă toate realizările pe parcursul a 16 ani, printre care gazificarea completă a satului, aprovizionarea cu apă potabilă, iluminarea stradală, reparația drumurilor, gimnaziului, grădiniței de copii, crearea casei pentru bătrâni, cantina socială, centrul de artizanat, stadionul pentru mini-fotbal cu acoperirea artificială și multe altele care au schimbat viața oamenilor spre mai bine.

A venit pe scenă multă lume pentru a mulțumi personal dlui Cociu pentru devotamentul sufletesc satului și consătenilor, pentru curajul și perseverență cu care au fost elaborate și implementate multiplele proiecte de ordin economic, social, educațional, cultural, pentru atitudinea respectuoasă și înțeleaptă față de oricine care a pășit pragul primăriei.

Cu cadouri muzicale pentru spectatori și edilul satului s. Carahasani au venit artiștii amatori din centrul raional (corul „Crescendo” condus de dl Iurie Pogor, fanfara „Ciocârlia”, conducător dl Igor Dumitrașco, ansamblu folcloric „Vatra Nistreană”), s. Căplani (ansamblu folcloric „Țărăncuțele”) și cei locali (ansamblul vocal de bărbați „Hatmanii”). Artiștii au fost răsplătiți din plin cu aplauze furtunoase și strigăte de „bravo!”.

O epocă întreagă partea indispensabilă a căruia a fost primarul Vladislav Cociu a rămas în istoria s. Carahasani. Dar…fiecare sfârșit este un început nou. Dle Vladislav Cociu! Să aveți în viitor parte de realizări și mai remarcabile în domeniu ales!

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”