Noutăți

Sărbătoarea Independenței Republicii Moldova la 30 ani

Sărbătoare de zile mari a avut loc în piața Libertății din centrul raional cu prilejul celor 3 decenii de Independență a Republicii Moldova.

La eveniment au participat: conducerea raionului în persoanele președintelui Vasile Maxim și a vicepreședintelui Valentina Barbei, ex-deputații Parlamentului RM din toate legislaturile, băștinași ai raionului nostru. Aparte merită să fie menționată prezența dlor Dumitru Croitoru și Nicolae Grosu, deputați în primul Parlament, semnatari ai Declarației de Independență și dna Larisa Voloh, deputat în actualul Parlament. La fel au fost prezenți veteranii războiului pentru integritatea Republicii Moldova din 1992 și veteranilor războiului din Afganistan, consilierii raionali, ex-președinții și ex-vicepreședinții de raion, Cetățenii de Onoare a raionului, reprezentanții serviciilor descentralizate și desconcentrate, delegații din localitățile raionului conduse de primari, locuitori ai raionului.

Programul a inclus defileul militar și parada portului popular, prezentată de către reprezentanții administrațiilor publice locale (având în vedere condițiile pandemice, organizatorul avenimentului – Consiliul raional, a ținut să limiteze numărul de participanți al delegațiilor), alocuțiuni aniversare ale președintelui raionului dl Vasile Maxim; primarului de Ștefan Vodă dl Vladislav Cociu; dnei Larisa Voloh, deputat în Parlament; dnei Maria Pălărie, consilier raional, cetățean de Onoare al raionului Ștefan Vodă.

În memoria celor cinci deputați, semnatari ai Declarației de Independență, trecuți la cele veșnice, s-a ținut slujba de pomenire.

Notă festivă de sărbătoare a fost dată de corul Consiliului raional ,,Crescendo,,.

Retrospectiva anilor de independență a fost realizată prin ,,Stop cadrul 90,,.

Deosebit de semnificativ a fost defileul Drapelelor ,,Suveranitatea,, cu 30 de tineri din raion, după care simbolul Statului – Tricolurul, a fost înmânat primarilor, veteranilor, serviciilor militare și de ordine.

A finalizat acțiunea cu depunere de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare, la monumentul veteranilor războiului de pe Nistru. Nu au fost dați uității și camarazii de luptă din Afganistan, la monumentul cărora la fel au fost depuse flori.

Secvențele evenimentului pot fi văzute la compartimentul Galerie foto: https://stefan-voda.md/moldova-30/