Noutăți

Sărbătoarea copilăriei la Ștefan Vodă

Sunetele fanfarei centrului de creație, filiala Slobozia, de dimineața zilei de 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, au chemat toată lumea în centrul orașului Ștefan Vodă creând o atmosferă deosebită de sărbătoare. (Vizitați mai jos, după noutăți, rubrica „Galerie foto” pentru a savura momentele de neuitat ale sărbătorii copiilor!)

Un tablou fantastic de frumos și colorat – sute de copii pe scuarul din centrul raional, mascați sau în hăinuțe de sărbătoare alături de maturi care păreau la fel de veseli și bine dispuși ca cei micuți – a fost creat cu eforturi comune ale Consiliului raional, direcției generală educație, centrului raional de creație a copiilor și adolescenților, direcției cultură, tineret, sport și turism, direcției generale asistență socială și protecția familiei, Fondului pentru tineri Ștefan Vodă.

Scena improvizată a fost amenajată, cu mult gust, cu lucrările manuale ale beneficiarilor centrului raional de creație, animatorii iscusiți cu un scenariu interesant – dna Svetlana Agachi, Maria Agachi și Valeria Gîștemulte – la fel au reprezentat centrul de creație.

Dl Iurie Moiseev, președintele raionului, a felicitat prezența cu Ziua Internațională a Copiilor, dorind picilor o zi frumoasă cu distracții plăcute, cu o 100 de cadouri din partea Consiliului raional pentru participare la diferite concursuri, 500 de înghețate și apă minerală. Conform dispoziției președintelui raionului, pentru organizarea și desfășurarea sărbătorii copiilor au fost alocate în jur de 15 mii lei, dovada materială a atitudinii conducerii raionului față de generația în creștere.

Impresionantă a fost parada eroilor din cărțile și poveștile lumii și folclorul național: trei muschetari alături de Ivan Turbincă, Alba ca Zăpada cu piticii, Scufița Roșie, Moartea cu coasa, michiduță, prințese și prinți, Pepi Ciorap Lung, clovni, albinuțe, lupi și vulpișoare, soldați, Ileana Cosânzeana… – e imposibil de numit toate măștile create cu multă iscusință. S-au bucurat din plin de sărbătoare nu numai copiii din centrul raional, dar și acei din localitățile Olănești, Purcari și Viișoara, Răscăieți și Răscăieții Noi, Talmaza, Alava, Lazo, Brezoaia, Carahasani, Feștelița, Semionovca, Antonești, Căplani. Evident, cei mai mulți participanți au fost din Ștefan Vodă – centrul de creație cu aproximativ 100  de copii, clubul de engleză – 7, biblioteca publică – 7 mascați. Pentru participare la parada măștilor copiii au primit în dar jucării, înghețată și apă.

4o de interpreți amatori de muzică ușoară și folc au participat la „Eurovisionul copiilor” fiind apreciați și menționați cu cadouri. În jur de 60 de copii s-au inclus în concursul desenelor pe asfalt, fiind menționați de organizatori pentru operele create. Au primit cadouri și copiii cu mâni dibace care au plăsmuit din plastilină diferite aplicații.

Cadrele didactice ale centrului de creație au expus lucrările copiilor confecționate de ei manual în cadrul cercurilor pe interese care au trezit un interes viu fiind admirate de părinți, bunei și toți cei prezenți la sărbătoare.

Au lucrat și diferite ateliere: cu ajutorul colaboratorilor centrului de creație doritorii au creat bijuterii din mărgeluțe, au asortat florile în coronițe, au făcut aplicații din hârtie colorată. Face painting-ul oferit de membrii Fondului pentru Tineri din Ștefan Vodă, ca de obicei, s-a bucurat de succes mare, mulți copii dorind să aibă o pictură frumoasă pe față. Ca amintire despre această zi minunată vor rămânea fotografiile copiilor făcute în compania lui Mikey Maus și Minnie.

Dl Iurie Moiseev, președintele raionului, și dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, au mers la centrul social de asistență specializată și plasament temporar „Încredere” din Ștefan Vodă pentru a le aduce beneficiarilor centrului felicitări și urări de bine, cadouri din partea Consiliului raional. Și la centrul „Încredere” grație eforturilor depuse de către colectivul de angajați copiii s-au bucurat de sărbătoarea lor, participând cu plăcere la concursuri și diferite ateliere de creație, având parte de multe surprize și cadouri oferite de sponsorii mărinimoși.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”