Activitatea umană este zilnic înconjurată de diverse riscuri, avînd multiple geneze. În pofida amplasării geografice, precum și industrializării avansate, Republica Moldova este supusă pericolelor de producere a situațiilor de urgență și excepționale. În această ordine de idei, crearea deprinderilor și instruirea tinerei generații constituie un scop primordial pentru un viitor comun prosper.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne având ca sarcină protecţia populaţiei, teritoriului, mediului înconjurător şi proprietăţii în caz de pericol sau declanşare a situaţiilor excepţionale, anual organizează vizita elevilor la atelierul „Școala securității” a IGSU.
Astfel, în vederea conștientizării tinerei generații cu privire la riscuri și informarea asupra măsurilor de prevenire și comportamentul în diferite situații de urgență, la data de 21.09.2021 clasa a V-a „C” din cadrul Liceului Teoretic „Ștefan Vodă”, însoțită de diriginte și angajatul Secției situații excepționale Ștefan Vodă s-au deplasat în mun. Chișinău. În cadrul „Școlii securității” elevii au fost familiarizați cu tipurile de riscuri, comportamentul preventiv și acțiunile în caz de pericol sau declanșare a unei situații de urgență sau excepționale.
„Va exista întodeauna ceva mult mai urgent decât protejarea stării de bine a copiilor. Dar niciodată nu va exista ceva mai important.”
Șef al Serviciului prevenție, al Secției situații excepționale Ștefan Vodă, căpitan al s/intern Andrei Popovici