Noutăți

Salubrizarea și amenajarea localităților va fi monitorizată de grupul operativ

Conform dispoziției președintelui raionului Ștefan Vodă „Cu privire la organizarea și desfășurarea acțiunilor de primăvară de salubrizare și amenajare a localităților și a corpurilor de apă”, a fost constituit grupul operativ de lucru pentru monitorizarea continuă a executării acțiunilor preconizate de salubrizare și acțiunii „Râu curat de la sat la sat”.

La 22 martie membrii grupului operativ s-au întrunit în prima ședință pentru a pune la punct unele momente organizatorice. Astfel, au fost formate trei grupuri conduse de dl Alexandru Pavlicenco, vicepreședintele raionului, dl Valeriu Boian, medic șef, Centrul de Sănătate Publică, și Valentin Bejan, șef, Inspecția pentru protecția mediului Ștefan Vodă. La fel, au fost elaborate criteriile de apreciere a situației cu privire la salubrizare și amenajare a localităților. Toate localitățile au fost repartizate în trei zone: I – satele Palanca, Tudora, Crocmaz, Olănești, Antonești, Carahasani, Căplani și com. Purcari; II – com. Răscăieți, satele Cioburciu, Talmaza, Slobozia, Ștefan Vodă, Marianca de Jos, Ștefănești; III – satele Popeasca, Ermoclia, Feștelița, Semionovca, Brezoaia, Copceac, Volintiri și com. Alava.

Prima deplasare a membrilor grupului operativ în teritoriu va avea loc la 26 martie. Monitorizarea se va face în două etape: prima etapă, de studiu, se va încheia la data de 15 aprilie curent, a două, de totalizare, – la 31 mai curent. Grupul de lucru va elabora un raport și va prezenta președintelui raionului totalurile desfășurării acțiunilor de amenajare, salubrizare și înverzire în localitățile raionului Ștefan Vodă.

Valentina GORNOSTALI, membra grupului operativ