Noutăți

Să evităm incidentele pe timp de iarnă

Pentru a preveni diverse incidente pe timp de iarnă, Poliția Națională vă sugerează să fiți prudenți și să nu permiteți copiilor să se plimbe pe suprafața lacurilor și râurilor înghețate. Nu le permiteți traversarea bazinelor acvatice oricât ar părea de rezistent stratul de gheață și nu îi lăsați nesupravegheați.

Vă mai recomandăm să vă deplasați doar pe trotuare, deoarece pe șosele sau autostrăzi, copiii se pot dezechilibra și cădea în fața mașinilor, iar acolo unde nu există amenajate trotuare, deplasați-vă doar pe partea stângă a drumurilor și pe cât posibil, mai aproape de acostament.

Evitați deplasarea sub acoperișul blocurilor dar și caselor de locuit. Straturi de gheață se pot desprinde în orice moment și pot afecta grav pietonii. Totodată, aveți mare grijă la țurțurii de gheață suspendați. Încălzirea vremii poate determina desprinderea acestora de pe blocurile de locuit sau instalațiile de ventilare, montate pe fațadele clădirilor.

O dată cu lăsarea întunericului, preferabil este să îmbrăcați haine deschise la culoare, care să vă facă mai vizibili în lumina farurilor.

Dacă sunteți subiectul unor situații nefaste, apelați cu încredere 901 sau 902.

Elena CEBAN, specialist superior BSC