Noutăți

Rolul și importanța Registrului vitivinicol

La 16 iunie în sala de şedinţe a Consiliului raional s-a desfăşurat seminar raional pe tema „Registrul vitivinicol în Republica Moldova”, la care au participat producători agricoli şi consultanţi ai AO „Agroasistenţa”.Implementarea Registrului Vitivinicol este finanţat de Republica Cehă. Seminarul a fost organizat de Institutul Central de Supraveghere şi Testare în Agricultură din Republica Cehă în cooperare

producerii vinului şi cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Oficiul Național al Viei şi Vinului, Agenţia Naţională de Dezvoltare Rurală.

Experţii cehi, 6 la număr, foarte convingător şi cu un înalt profesionalism s-au expus despre experienţa acumulată la introducerea registrului vitivinicol în Cehia şi rolul acestui registru în transparenţa în întregime a ramurii viticulturii.

Implementarea Registrului vitivinicol s-a început în luna decembrie 2015 şi va fi finalizat în ianuarie 2017. Înregistrarea vinificatorilor şi producătorilor de struguri este obligatorie cu excepţia celor ce produc struguri pentru necesităţile familiei.

Vitalie DANUȚĂ, specialist direcției agricultură și alimentație

DSC00066