Noutăți

Riscul de răspândire a infecției COVID-19 sporește

La data de 01 ugust 2022, a fost convocată ședința Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), în legătură cu creșterea intensității a procesului epidemic în țară. Riscul de răspândire a infecției COVID-19 sporește și în raionul Ștefan Vodă.

Potrivit datelor prezentate, la zi în raion au fost înregistrate peste 80 de persoane infectate cu COVID-19. După cum susțin medicii, în ultimele două săptămâni, numărul bolnavilor cu noul tip de virus s-a mărit. Procesul de vaccinare al populației contra infecției cu SARS-COV-2 rămânând practic la același nivel stabilit în primăvara curentă.

În scopul asigurării unui grad adecvat de pregătire și răspuns la infecție, potrivit Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr.7 din 28.07.2022, CRESP a decis asupra unelor măsuri de prevenire și control a infecției.

Totodată, președintele raionului, Ștefan Vodă, Vasile Maxim, a informat membrii Comisiei că la nivel de autoritate au fost întreprinse anumite măsuri în scopul prevenirii și controlului infecției și anume: a fost emisă dispoziția cu privire la stabilirea regimului special de activitate și limitarea accesului în edificiile Consiliului raional, subdiviziunilor și instituțiilor publice din subordine, cu obligarea funcționarilor și personalului de activeze în regim maxim de respectare a măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19: purtarea măștilor de protecție, păstrarea distanței sociale, utilizarea dezinfectanților, măsurarea febrei; s-a asigurat cu dezinfectanți și măști de protecție. Domnul președinte a îndemânat reprezentanții serviciilor de a asigura respectarea măsurilor necesare întru evitarea situației critice din anii trecuți.