Noutăți

Reprezentanți ai autorităților publice locale și-au consolidat cunoștințele în elaborarea proiectelor în domeniul infrastructurilor de sprijin în afaceri

Reprezentanți ai Consiliului raional Ștefan Vodă precum și ai autorităților publice locale din regiunile centru și sud dar și colaboratori ADR Centru, ADR Sud, ADR Găgăuzia împreună cu membrii grupului de lucru regional sectorial, au participat la un seminar cu tematica „Dezvoltarea infrastructurilor de sprijin în afaceri”.

Întrunirea a fost desfășurată în perioada 28 – 29 iunie și a avut drept scop instruirea participanților în vederea elaborării conceptelor de proiecte ce țin de dezvoltarea infrastructurii de sprijin în afaceri și corespunderea lor cu dezvoltarea națională și regională.

Cei prezenți la eveniment au putut afla despre mai multe aspecte legate de elaborarea unui proiect de succes de infrastructură de sprijin în afaceri și anume: care este conținutul unui astfel de proiect, care sunt etapele de elaborare, obiectivele pe termen scurt și lung și cum poate fi structurat bugetul, precum și despre sursele de finanțare existente în acest domeniu.

Pe parcursul discuțiilor experții în domeniu Stela Corobcean, Alla Levitskaia, Galina Șelari au prezentat informațiile despre identificarea și atragerea partenerilor în cadrul unui proiect, organizarea interacțiunii dintre aceștia și elaborarea matricei părților interesate.

Nu au fost scăpate din vedere și aspectele referitore la dimensiunea socială și de gen și necesitatea integrării acestora la diverse etape de elaborare a proiectelor, dar și importanța egalității de șanse la scrierea acestora.

La final participanții și-au exprimat interesul și disponibilitatea de a coopera pentru a identifica mai multe idei de proiecte fezabile.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Guvernului Marii Britanii, din sursele Fondului de Bună Guvernare prin intermediul DFID (Departamentul pentru Dezvoltare Internațională al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord) și implementate de Oxford Policy Management și Pricewaterhousecoupers.

Pentru a vedea prezentările din cadrul evenimentului accesați următorul link: https://www.dropbox.com/sh/cq4te69afezblhe/AACFTwWJMKT7YmJkktZUzK-La?dl=0Sergiu Bulgari, șef, Serviciu integrare europeană și investiții.

Sergiu BULGARI, șef, Serviciu integrare europeană și investiții