Noutăți

Regulile de comportament cu focul în timpul încălzirii locuinţelor

   Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează că de respectarea normelor şi regulilor anti-incendiare poate depinde viaţa şi sănătatea oamenilor.

     În legătură cu apropierea sezonului rece şi demararea încălzirii locuinţelor, Secţia situaţii excepţionale Ştefan Vodă reaminteşte cetăţenilor câteva reguli de bază, care necesită a fi respectate pentru a preveni producerea incendiilor. Astfel, înainte de a începe sezonul de încălzire, mijloacele de încălzire centrale şi locale necesită a fi verificate corespunzător, precum şi reparate în cazul în care vor fi descoperite defecţiuni. Totodată, pentru prevenirea incendiilor în locuinţe, recomandăm populaţiei să verifice sobele şi canalele de evacuare a fumului şi să nu lase fără supraveghere sobele aprinse.

    De asemenea, recomandăm populaţiei să nu utilizeze pentru aprinderea focului în sobă lichide inflamabile, să nu utilizeze canalele de gaze sau de ventilare în calitate de coş de fum, precum şi să nu închidă canalele de evacuare a fumului pînă la arderea completă. Categoric se interzice lăsarea sobelor în seama copiilor mici.

Ofiţer superior al Serviciului prevenţie,

al Secţiei situaţii excepţionale Ştefan Vodă,

locotenent-major al s/intern , Andrei Popovici