Noutăți

Regim alimentar sănătos pentru elevi – prerogativa timpului

La  19 octombrie 2016, în incinta direcției generale educație s-a desfăşurat seminarul teoretico-practic cu tema: „Organizarea alimentaţiei calitative a elevilor” la care au participat managerii şcolari din instituţiile de învăţământ din raionul Ştefan Vodă. În cadrul seminarului au fost abordate următoarele obiective:

  • Descifrarea noțiunii de regim alimentar echilibrat;
  • Identificarea alimentelor sărace în grăsimi, grăsimi saturate, colesterol, sare, sodiu, zahar, alegerea regimului alimentar bazat pe legume, fructe și produse cerealiere;
  • Alcătuirea unui meniu sănătos de alimentaţie pentru copii pe o perioadă de 2 săptămîni.
  • Cerinţele generale şi specifice de igienă a produselor alimentare.

Trecerea la noul meniu pentru copii, conform Regulamentului aprobat de Ministerul Sănătății, a generat mai multe discuții. De asemenea, au fost aduse la cunoştinţă procedurile DDD (dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare), monitorizarea şi înregistrarea punctelor critice de control în dependenţă de fluxul tehnologic în alimentaţia publică.

Seminarul s-a finisat cu alcătuirea unui meniu-model pe 10 zile. Managerii şcolari au beneficiat de un suport util pentru realizarea recomandărilor Ministerului Sănătății pentru un regim alimentar sănătos.

Semion ZADOROJNÎI, specialist principal DGE

dsc00193 dsc00196 dsc00197