Economie și Atragerea Investițiilor

Raionul Ştefan Vodă la „Fabricat în Moldova”

Cea de-a XV-a ediţie a Expoziţiei Naţionale Fabricat în Moldova”, organizată tradiţional de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, se va desfăşura în perioada 03-07 februarie la CIE Moldexpo. Evenimentul a fost şi va rămâne un instrument de promovare a mărfurilor și serviciilor autohtone, de stabilire a contactelor de colaborare pentru oamenii de afaceri din țară și de peste hotare. Vizitatorii „Fabricat în Moldova” vor avea ocazia să găsească cei mai importanți producători autohtoni adunați într-un singur loc, fiind așteptați la eveniment circa 300 de agenți economici, care își vor prezenta produsele și serviciile. Pe lângă activitatea expozițională, „Fabricat în Moldova” este și o platformă de dezvoltare a afacerilor, aceasta va cuprinde un vast program de afaceri. În contextul dezvoltării sectorului privat, Camera de Comerţ şi Industrie a elaborat și platforma on-line a expoziției „Fabricat în Moldova” care poate fi vizitată pe adresa web: www. virtual-fairs.md. La expoziție va avea loc „Târgul locurilor de muncă”, unde vor participa agenţi economici din diverse domenii de activitate cu oportunităţi pentru diferite categorii sociale.

La expoziţia „Fabricat in Moldova” raionul Ştefan Vodă este reprezentat de trei agenţi economici: Î.I. „Stîş Svetlana”, S.R.L. „Vitarina-Prim” şi rezidentul Incubatorului de Afaceri, S.R.L. „Pauliţa Prim”.

Î.I.„Stîş Svetlana” a demonstrat cifre considerabile, fiind înregistrată la 10 decembrie 2007 şi condusă de doamna Svetlana Stîş, scopul principal al întreprinderii fiind confecționarea și repararea îmbrăcămintei. Extinsă mai apoi într-un magazin care încadrează şi producerea, a creat pe parcursul activităţii 12 locuri de muncă.

SRL „Vitarina Prim” este o afacere de familie care a început în anul 2001 în satul Antonești în familia Malancea Andrei și Iulia şi se specializează în producerea pastelor făinoase conform unei tehnologii italiene, bazată pe utilizarea ouălor proaspete. La moment distribuie pastele făinoase în Chişinău, Bălţi şi în raionul Ștefan Vodă. Ambii agenţi economici ne reprezintă anual la expoziţia „Fabricat în Moldova”, fiind premianţi ai concursului „Businessmanul anului”.

SRL „Pauliţa Prim”, administrator Petronela Verejan, rezidentă a Incubatorului de Afaceri din Ştefan Vodă, specializată în producerea plapomelor, câştigătoare în cadrul concursului desfăşurat de PNUD Moldova pentru Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii, fapt care i-a permis să-şi lanseze afacerea, este debutantă la „Fabricat în Moldova”.

Avem motive de a ne mândri cu agenţii economici care ne duc faima şi contribuie la dezvoltarea economiei raionului.vitarina prim..
stis svetlanastis svetlana.paulita prim

Adelina BARBĂNEAGRĂ, șef interimar, direcția economie  și atragerea investiţiilor