Noutăți

Punerea primei pietre de temelie a construcției remizei Secției situații excepționale Ștefan Vodă

Astăzi, 12 martie 2021 a avut loc acțiunea de lansare oficială și de binecuvântare a lucrărilor de construcție a remizei Secției situații excepționale Ștefan Vodă, subdiviziunea Direcției Regionale situații excepționale Căușeni. La eveniment au fost prezenți invitați oficiali: Șeful IGSU al MAI, general maior al serviciului salvare, Mihail Harabagiu; Șeful oficiului afacerilor bilaterale Ambasada SUA în Republica Moldova, maior Patrik MOHAN; Președintele raionului Ștefan Vodă, Dl VasileMAXIM, reprezentantul primăriei Ștefan Vodă, viceprimarul orașului, Dna Olga Luchian, de asemenea la eveniment au fost prezenți conducători și efectivul SSE Ștefan Vodă, reprezentanți mass-media ș.a.

Pentru ca lucrările de construcție să se desfășoare cu succes, precum e creștinește, parohul bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din or. Ștefan Vodă, Apostol Ioan a oficiat serviciul divin de binecuvântare și de sfințire a pietrei de temelie. Dreptul onorific pentru punerea primei pietre la temelia construcției a fost acordat șefului IGSU al MAI, general-maior al s/s Mihail Harabagiu, președintelui raionului dlui Vasile Maxim și șefului oficiului afaceri bilaterale a Ambasadei SUA în Republica Moldova, maior Patric Mohan. Realizarea proiectului privind construcția remizei de pompieri este grație Programului de asistență Tehnică a Ambasadei SUA în Republica Moldova și contribuției financiare a Consiliului raional Ștefan Vodă.

Președintele raionului, dl Vasile Maxim a remarcat importanța construcției unui asemenea  edificiu, care va avea un impact pozitiv pentru toți locuitorii raionului, a mulțumit Ambasadei SUA pentru colaborare și aport financiar, menționând că consiliul raional, pe lângă contribuția financiară, este mereu predispus să ofere sprijin atât la orice etapă a construcției cât și după darea în exploatare a construcției.