Noutăți

Drepturile consumătorului: între realitate și posibilități

Reprezentanții Agenţiei pentru Protecția Consumatorilor (APC) Sergiu Lelic, şef-adjunct al direcţiei relaţii cu consumatorii, Svetlana Ceauş, inspector principal al direcţiei relaţii cu consumatorii și Petru Molceanu, inspector principal al direcţiei control produse industriale şi servicii, au efectuat o vizită de consultanţă pentru consumatori şi agenţii economici din raionul Ștefan Vodă.

Dl Nicolae Molozea, președintele raionului, prezent la aceasta întrunire, a atras atenția asupra faptului că foarte puțini agenți economici din teritoriu au reacționat pozitiv la invitația direcției economie de a participa la seminar. Indiferența demonstrată vorbește fără cuvinte despre atitudinea reală a acestor întreprinzători față de proprii cumpărători…

Dl Sergiu Lelic a informat prezența într-un mod accesibil despre drepturile și obligațiunile consumatorilor, modul corect de selectare a produselor, de restituire a mărfii sau a contravalorii produselor neconforme, modalități de depunere a petițiilor etc. La fel, consumatorii și agenții economici au fost informați asupra prevederilor actelor normative şi legislative ce ţin de protecţia drepturilor consumatorilor. Dl Lelic a răspuns la întrebările parvenite de la consumători.

Despre ce vorbește faptul că de la locuitorii raionului Ștefan Vodă n-a parvenit nicio petiție la APC? Variantele de răspuns sunt mai multe: în raion nu se încalcă (?!) drepturile consumătorilor; consumătorii nu-și cunosc drepturile; consumatorii nu cunosc unde trebuie să se adreseze după ajutor; consumatorii n-au încredere că vor izbuti să-și apere drepturile, de aceea nu vor să piardă timp, nervi și bani fără niciun folos. Istoriile de succes despre care a relatat dl Lelic au avut scopul de a convinge consumatorii că atunci când sunt respectate unele condiții (consumătorul a păstrat cecul unde sunt indicate toate datele necesare, are la mână bonul de garanție, s-a adresat în termene stabilite la agentul economic care a vândut marfa sau a prestat serviciu etc.) este posibil de apărat drepturile legale a consumatorului.

Toată informația necesară pentru consumători, inclusiv modalitatea electronică de depunere a petițiilor către Agenţia pentru Protecția Consumatorilor, se poate de găsit pe site-ul APC: www. consumator.gov. md

DSC00147 (2)