Noutăți

Proiectul de reparație a școlii primare, finalizat

La finele lunii iunie curent a fost dat start implementării proiectului „Lucrări de reparație la școala primară „Grigore Vieru” din or. Ștefan Vodă”. Demararea activităților în cadrul proiectului respectiv a fost posibilă în urma semnării Acordului de Colaborare dintre Consiliul Raional Ștefan Vodă și Consiliul Județean Brașov în toamna anului 2017 și drept rezultat al negocierii de către dl Nicolae Molozea, președintele raionului, a alocării unor surse financiare din partea partenerilor de peste Prut.

Recent, au fost în vizită la Ștefan Vodă reprezentanți ai Consiliului Județean Brașov în contextul finalizării acestui proiect important. Astfel, partenerii noștri s-au convins văzând cu ochii proprii că obiectivul general al proiectului – crearea condițiilor educaționale optime pentru elevii Școlii Primare „Grigore Vieru” din or. Ștefan Vodă aplicând tehnologiile energo-eficiente și racordarea la standardele europene preluând modelul României – a fost realizat cu succes. S-au executat toate lucrările stabilite: termoizolarea fațadei edificiului, înlocuirea tâmplăriei externe (uși și geamuri), precum și lucrări de reparație a sistemului de încălzire. Mai mult, din surse adiționale parvenite în urma corelării bugetului și datorită susținerii financiare părții române a fost reabilitat și pavajul din curtea școlii.

Oaspeții s-au bucurat din suflet: cu sprijinul financiar din partea Consiliului județean Brașov situația în școala primară în privirea încălzirii termice s-a schimbat radical. La momentul vizitei temperatura aerului în sălile de studii era de 23-24 grade Celsius. Elevii și cadrele didactice activează în condiții de invidiat. De menționat, că în raion nu există o altă instituție de învățământ de acest tip, deoarece școala primară se află în edificiu fostei grădinițe de copii. Prin urmare, pe lângă fiecare clasa de studii mai este o sală de recreații, bloc sanitar, vestiar.

Atât dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, cât dna Raisa Burduja, șefa direcției generale educație, dra Adelina Barbăneagră, șefa direcției economie și atragerea investițiilor, dna Galina Iuraș, directorul școlii primare, au mulțumit din tot sufletul Consiliului județean Brașov, poporului român pentru ajutor și atitudinea frățească față de cetățenii raionului Ștefan Vodă și întregii țări.

Avem cu toții același vis frumos: să avem și noi, cât mai repede, posibilitatea de a sprijini financiar proiectele sociale implementate de prietenii noștri de peste Prut…

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier