Economie și Atragerea Investițiilor Noutăți

Proiectul CODE NEXT Creative Youth Impact în Ștefan Vodă

În perioada de 10-12 iunie, în cadrul raionului, GEN Moldova desfășoară evenimentul lansării Proiectului CODE NEXT Creative Youth Impact, care cheamă tinerii cu vârsta cuprinsă între 15-28 ani la un program creativ inovațional cu scopul  dezvoltării abilităților antreprenoriale. Proiectul este realizat  în parteneriat cu Creative Estonia, Ministerul Afacerilor Externe Estonia, Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova, Consiliul raional Ștefan Vodă, primăria Ștefan Vodă, Consiliul raional Căușeni, Consiliul Raional Cimișlia, primăria Cimișlia și  ,,Asociația ,, Cimișleni de pretutindeni”.

Vicepreședinta raionului, Valentina Barbei, prezentă la evenimentul d elansare, a transmis un mesaj de salut participanților din partea Consiliului raional și a președintelui raionului Ștefan Vodă, menționând importanța dezvoltării abilităților antreprenoriale a tinerii generații pentru viitorul țării. La fel, a remarcat faptul că, autoritatea publică locală –  Consiliul raional Ștefan Vodă are toată deschiderea în susținerea proiectelor inovative și creative inițiate de tineri.

Tinerii participanți la eveniment din raioanele Căușeni, Cimișlia, Leova,  Ștefan Vodă și orașul Chișinău, în această perioadă vor avea parte de instruiri, trainguri, noi cunoștințe și vizite la mai mulți agenți economici din raionul nostru.

Consiliul raional a oferit un suport proiectului lansat, prin cazarea a celor 50 de tineri participanți la tabara de odihnă ,,Dumbrava”.

Direcţia economie și atragerea investițiilor