Noutăți

Programul ,,Satul European,, la etapa de evaluare

20 aprilie a fost termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte pentru dezvoltare locală, în cadrul Programului național de Dezvoltare Locală ,,Satul European”, lansat de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în comun cu Agențiile de Dezvoltare Regională.

Concursul este destinat autorităților publice locale de nivelul I, care au avut posibilitatea să depună propuneri de proiecte pentru construcția sau modernizarea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, pentru renovarea grădinițelor, școlilor, caselor de cultură și a altor obiecte de infrastructură locală. La fel, puteau fi înaintate  propunerile de proiecte pentru dezvoltarea afacerilor locale sau de eficiență energetică.

Astfel, primăriile, eligibile pentru participare la Concurs, au venit cu propuneri de proiecte, care vor contribui la:

  • dezvoltarea durabilă a localităților;
  • asigurarea accesului cetățenilor la servicii publice de calitate;
  • creșterea accesului populației la infrastructura socială;
  • creșterea gradului de valorificare a oportunităților de atragere a investițiilor din surse.

Din datele prezentate de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, aflăm că în total au fost depuse 724 propuneri de proiecte, dintre care 21 sunt depuse de către 17 autorități locale din raionul Ștefan Vodă (primăriile Copceac, Căplani, Feștelița și Popeasca au înaintat câte 2 propuneri de proiecte).

Procesul de evaluare a cererilor de finanțare a demarat. În așteptarea rezultatelor, sperăm ca în raionul Ștefan Vodă să fie finanțate cât mai multe.

Notă: Proiectele vor fi finanțate din mijloacele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.