Noutăți

,,Programul Alimentar Mondial,, are un nou partener

,,Programul Alimentar Mondial,, a ales un pertener unic de implementare a proiectelor privind gestionarea crizei refugiaților din Ucraina pe întreg teritoriul al Republicii Moldova. Este vorba despre organizația ,,World Vision,, care va lua locul organizației ,,Helvetas,,.

La 08 august 2022, reprezentanți organizației ,,World Vision,, s-au întrunit cu președintele raionului, persoanele implicate direct în procesul de gestionare a crizei refugiaților (primari, asistenți sociali).
Organizația ,,World Vision,, este prezentă în peste o sută de țări. Principalele direcțiii de ajutor ale organizației sunt anume pentru copiii vulnerabili și femeile vulnerabile, dar și pentru oamenii aflați în situație de criză într-o țară respectivă. Începând cu 15 septembrie curent, organizația prin ,,Programul Alimentar Mondial,, vine ca răspuns pentru refugiații din Ucraina.
Potrivit celor relatate de reprezentanții ,,World Vision,, Programul lucrează împreună cu Republica Moldova, ministerele afiliate și alte program. În timpul de față este asigură alimentarea și condițiile d ecazare în 40 de centre pentru refugiați. În caz că mai mulți refugiați vor veni pe teritoriul Republicii Moldova, sunt asigurate pregătirile de a interveni în plan de urgență.
Aliona Televca, Marina Cociug şi încă cineva