Noutăți

Prin munca voluntară să schimbăm mentalitatea cetățenilor

Beneficiarii centrului social pentru copii în situație de risc din or. Ștefan Vodă s-au implicat cu plăcere în activitatea „Noțiuni generale despre voluntariat”. Este foarte important ca copiii de la o vârstă fragedă să înțeleagă necesitatea voluntariatului, deoarece multe lucruri pot fi schimbate spre bine în orice comunitate prim munca neremunerată a localnicilor.

Voluntarii din gimnaziul „Ecaterina Malcoci” din s. Crocmaz au plantat 150 puieți de trandafir și 10 copaci de Hibiscus pe Aleea Prieteniei. În primăvară anului viitor acești tineri vor fi răsplătiți din plin pentru munca depusă, bucurându-se de frumusețea făurită cu mâini proprii. Pe aceeași alee elevii au montat scaune, săpând gropi și pregătind cimentul. În parteneriat cu AO „Un viitor mai bun pentru Crocmaz”, locuitorii satului, elevii gimnaziului au desfășurat un iarmaroc în scopul adunării banilor pentru procurarea buteliilor cu apă.

Beneficiarii centrului comunitar din satul Tudora împreună cu Doina Cuțulab, coordonator de voluntari Keystone Moldova, au acordat ajutor unei persoane în etate la pregătirea grădinii către iarnă.

„O carte pentru tine!”– sub acest generic în grădinița pentru copii nr. 3 din Ștefan Vodă s-a desfășurat o acțiune de colectare a cărților pentru o minibibliotecă adusă în dar bunicii care de una singură îngrijește de trei nepoței.

În acțiuni de caritate s-au implicat copiii și angajații din grădinița nr. 2 din centrul raional – micuții au adunat cărți și jucării, iar maturii – produse alimentare și haine calde pentru a le dona copiilor din familii social vulnerabile.

Beneficiarii bibliotecii publice din s. Căplani au muncit împreună cu bibliotecarii pentru a aduce în ordine cărțile din fondul bibliotecii.

A fost numite numai unele din șirul întreg de acțiuni care s-au desfășurat în baza de voluntariat în raionul Ștefan Vodă. Este îmbucurător faptul că voluntariatul întărește pozițiile pe an ce trece, aducând schimbări pozitive în mentalitatea cetățenilor.20161022_10335120161017_152132-1