Agricultură și Alimentație Noutăți

Primul Iarmaroc agricol 2021 desfășurat cu brio!

Sâmbătă, 09 octombrie 2021, Consiliul raional Ștefan Vodă, a organizat primul Iarmaroc de Toamnă cu vânzare direct de la producător a fructelor, legumelor, strugurilor etc. și a produselor derivate. Producătorii agricoli autohtoni au avut posibilitate să comercializeze producția agricolă la prețuri convenabile și în cantități impunătoare. Au fost prezenți 59 de agenți economici, gospodării țărănești și personae fizice cu producție agricolă diversă. La fel, au participat 7 producători din industria prelucrătoare.
Locuitorii orașului, oaspeții acestora, precum și cumpărătorii din satele raionului, au avut posibilitate să procure la prețuri accesibile producție de cea mai înaltă calitate: legume (ceapă, usturoi, varză, roșii, ardei, morcov, sfeclă roșie, dovleac etc.), zarzavaturi, verdețuri, uleiuri de floarea soarelui, rapiță, in, dovleac, migdale etc., fructe în stare proaspătă (mere, pere, gutui, prune), cât și uscate, deshidratate ambalate și etichetate conform standardelor europene; de asemenea a fost în vânzare și o gamă largă de soiuri de struguri de masă, de un colorit variat de la alb la negru. Nu a lipsit nici producția de origine animalieră crescută la fermele din localități: carne de suine și iepure, salamuri de casă, brânză. Nu a lipsit nici peștele, de asemenea mierea de albine și produsele apicole. Cerealele s-au procurat ambalate în saci de către producători.
Toate aceste bunătăți, au fost înconjurate de flori, pomi și semințe de tot felul.
Menționăm că, în condițiile situației epidemiologice existente, au fost respectate toate măsurile necesare: purtarea măștilor a fost obligatorie, precum și  păstrarea distanței fizice de un metru. La intrare, fiecărui vizitator i se lua termometria.  Încălcări pe acest segment de respectare măsurilor antiCovid nu s-au depistat.
Din aceste considerente, vă invităm și sâmbăta viitoare (16 octombrie) la Iarmarocul Agricol 2021 !!!

Diana Rusu, șef DAA