Noutăți

Primăvara, Femeia și Cartea sărbătorite la biblioteca publică Ștefan Vodă

O activitate de zile mari, dedicată Zilei Internaționale a femeilor s-a desfășurat, la 4 martie curent, la biblioteca publică din Ștefan Vodă. În calitate de invitați au fost cititoarele fidele ale acestui lăcaș cultural. Dna Galina Fiodorov, bibliotecara și moderatoarea sărbătorii, a depus mult suflet în elaborarea unui scenariu interesant și variat și în realizarea lui. Foarte reușită a fost implicarea în canavaua festivității a micilor artiști care au felicitat mamele și bunicile prin cântec și poezie (vezi foto). Acești copii talentați au primit în dar cele mai prețioase cadouri – cărți și flori.

Dl Vladislav Cociu, primarul de Ștefan Vodă, a adus cele mai frumoase și alese felicitări tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente în sala de lectură a bibliotecii și în semn de profund respect din partea bărbaților din cadrul primăriei le-a înmânat sărbătoritelor flori, cel mai frumos simbol al dragostei și primăverii.

Invitatele dnei Fiodorov au primit în dar mai multe cadouri muzicale – de la membrele corului veteranilor, le-au răsfățat cu mărturisiri muzicale de dragoste dl Vladimir Cosinici și dl Veaceslav Bulai de la Casa de cultură Ștefan Vodă.

Pe parcursul activității a domnit o atmosferă caldă, sufletească, plină de emoții pozitive, zâmbetele înseninând fețele participantelor la sărbătoare.

Conlucrarea dintre biblioteca publică, casa de cultură, Centrul raional de creație pentru copii și adolescenți și administrația publică locală a dat, cu siguranță, roade bogate, deși nu există o măsurătoare exactă a bunei dispoziții, spiritului de sărbătoare și a clipelor de fericire simțite de toată lumea prezentă la această frumoasă sărbătoare.

Valentina GORNOSTALI, IP „PRIER”