Noutăți

Primăria Copceac premiată în cadrul Programului Bunelor Practici

Cele mai bune practici implementate de autoritățile publice locale din Moldova în 2017 și 2018 au fost premiate, recent, în cadrul unei ceremonii naționale. Evenimentul a fost organizat de IDIS „Viitorul”, în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice locale, care este implementat cu suportul financiar al Consiliului Europei.

Scopul Programului Bunelor Practici este acela de a identifica și disemina inițiativele originale din administrația publică locală din Republica Moldova, precum și a face cunoscute experiența și rezultatele remarcabile ale autorităților și instituțiilor publice locale din țară.

Pentru ediţia curentă a Programului Bunelor Practici au fost depuse 64 dintre cele mai inovative bune practici, implementate de 41 de autorități publice locale din Moldova. Secțiunile la care au aplicat administrațiile publice locale sunt: 1.Transparența face diferența!; 2. Implicare locală pentru revitalizare urbană; 3. Patrimoniu cultural și tradiții autentice acasă; 4. Comunități inteligente prin servicii publice eficiente.

În secțiunea „Comunități inteligente prin servicii publice eficiente” premiul II a fost acordat primăriei satului Copceac pentru serviciul de salubrizare și extinderea iluminatului public stradal.