Noutăți

Prima ședință de lucru în 2021 la Consiliul raional

În prima zi lucrătoare din anul 2021 la Consiliul raional a avut loc ședința de lucru cu conducătorii direcțiilor și instituțiilor din subordinea autorității publice locale de nivelul II. A prezidat ședința Vasile Maxim, președintele raionului. Scopul întrunirii – examinarea situației în domeniile importante de activitate, trasarea sarcinilor pentru perioada următoare. Astfel, au prezentat informații toți conducătorii care au subliniat că situația este sub control, n-au fost înregistrate cazuri ieșite din comun. Mai mult, în pofida înconjurărilor nefaste legate de pandemie, s-au înregistrat și unele succese. Spre exemplu, IMSP Spitalul raional a fost acreditată integral pentru următorii 5 ani – este o realizare importantă pentru această instituție medicală. S-au micșorat cazurile de infectare cu COVID-19: în 16 zile (19 decembrie 2020-3 ianuarie 2021) au fost confirmate pozitiv 113 de teste. Totodată conducătorii instituțiilor medicale au atenționat că situația reală va fi clară după 10-15 ianuarie, când se vor cunoaște amprentele sărbătorilor de iarnă asupra sănătății publice.

Începând cu 4 ianuarie curent, colaboratorii filialei Ștefan Vodă ANSA împreună cu angajații IP Ștefan Vodă au început controale inopinate în unități comerciale pentru a verifica calitatea produselor alimentare și respectarea legislației în vigoare. În anul 2020 au fost întocmite 56 procese verbale, amenzile aplicate și deja achitate constituie 150153 lei.

Cu 4 la sută a scăzut numărul infracțiunilor înregistrate în 2020. Din 322 de dosare intentate 275 au fost remise procuraturii. A crescut simțitor numărul excrocheriilor, în primul rând cu cardurile bancare. Poliția atenționează cetățenii să fie prudenți, să nu transmită nimănui, nici sub un pretext, datele de pe card bancar, altfel riscă să rămână fără bani. Acestea infracțiuni e mai ușor de prevenit și foarte greu de descoperit…

Președintele raionului a menționat că planurile pentru anul 2021 sunt mari și pot fi realizate cu succes doar cu eforturi comune. Se începe perioada de dări de seamă pentru activitatea în anul 2020, ședințele de raport se vor desfășura conform graficului care va fi întocmit de conducătorii subdiviziunilor din subordinea Consiliului raional. Conducerea raionului împreună cu unii specialiști vor vizita localitățile raionului pentru a se familiariza cu problemele din teritoriu care pot fi soluționate cu sprijinul Consiliului raional.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”