Noutăți

Prima expoziție virtuală în Moldova!

La 15 decembrie 2020 a fost inaugurată prima expoziție virtuală „Expo Business Moldova 2020″ inaugurată pe noua platforma de expoziții, lansată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova.

Președintele CCI al Republicii Moldova, Sergiu Harea  a menţionat că în cadrul expoziţiei  „Expo Business Moldova 2020″, desfăşurată în perioada 15-19 decembrie, s-au înregistrat mai multe companii, din diferite sectoare economice – vinificaţie, industrie, IT, prestări servicii etc.

Ținând cont de situația mondială creată de Covid-19, formatul virtual al expoziției care poate fi accesat pe www.virtual-fairs.md,  conectează potențialii investitori și parteneri străini și contribuie la încheierea de noi acorduri de colaborare.

Evenimentul de lansare a „Expo Business Moldova 2020″ a avut loc la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM). „Camera de Comerţ şi Industrie întotdeauna a fost promotorul proiectelor care au prins sol fertil în mediul de afaceri. Acestea îşi propun să promoveze produsele moldoveneşti, precum şi economia în ansamblu, ceea ce este foarte important, deoarece produsele noastre sunt mai puţin cunoscute în lume. Totodată, promovarea online ne va prinde bine şi după ce vom ieşi din pandemie, pentru că lumea se schimbă şi se modernizează”, a estimat  rectorul ASEM, Grigore Belostecinic Conceptul platformei a fost iniţiat şi dezvoltat de către Camera de Comerţ şi Industrie şi este realizat cu suportul financiar al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare în cadrul Proiectului „Optim – Oportunităţi prin Tehnologii şi Inovaţie în Moldova”, realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation în parteneriat cu CCI.

Tot astăzi, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova a semnat un Acord de colaborare cu Uniunea Camerelor Comerţului, Industriei şi Burselor din Turcia. Semnarea documentului are drept scop susţinerea şi promovarea mediului de afaceri din ambele ţări.

Direcția economie și atragerea investițiilor