Noutăți

Prima condiție rămâne paza bună

Ţinem să informăm cetăţenii raionului nostru despre un fenomen negativ, fie el şi temporar, care a adus enorme neplăceri, nopţi nedormite şi nervi celor care au pătimit, dar şi au solicitat eforturi considerabile într-o anumită perioadă de timp din partea colaboratorilor Inspectoratului de Poliţie Ştefan-Vodă. Vorba e că de către un grup de minori din raion au fost săvârşite o serie de sustrageri de automobile, care erau lăsate fără supraveghere de către stăpâni.

Am să mă refer la patru cazuri concrete, fără a da numele pătimiţilor din motive, sper, clare. La 20 iulie curent a parvenit primul semnal de acest gen de la un cetăţean din s. Cioburciu despre răpirea automobilului său, semnal care a fost preluat de către inspectorul superior Andrei Bulai. Nu am să mă  mai refer la acest caz, pentru că alăturat va fi publicată scrisoarea de recunoştinţă a cetăţeanului în cauză.

Deja la 25 iulie curent a fost sustras prin acces liber un automobil de modelul „Mitsubishi Pagero” al unui cetăţean din s. Volintiri. Chiar în următoarea zi, la 26 iulie, apare o altă victimă – un locuitor al or. Ştefan-Vodă, căruia i-a fost sustras automobilul de marca „Tayota Hilux”. Şi din nou accesul la automobil era liber, inclusiv cu uşile închise. Şi din nou în următoarea zi, pe 27 iulie curent, a fost sustras au automobil de modelul „Tayota Avensis” ce aparţinea unui cetăţean de asemenea din or. Ştefan-Vodă.

La moment se efectuează urmărirea penală de către angajaţii IP Ştefan-Vodă, se examinează informaţia obţinută deja de lucrătorii operativi. Cu date suplimentare vom reveni. Dar doresc să mă adresez în cel mai serios mod populaţiei raionului: fiţi maximal de vigilenţi, pentru că vorbind deschis, aceşti minori într-un fel au fost ajutaţi de ulterioarele victime, deoarece uşile automobilelor erau deschise, în unele cazuri era şi cheia în lacăt. Adresarea aceasta îi vizează nu doar pe proprietarii de maşini, ci, practic, pe toţi care deţin bunuri, valori. Proverbul „Paza bună trece primejdia rea” rămâne foarte actual.

Andrei TROFIMOV,

şeful Inspectoratului de Poliţie Ştefan-Vodă