Noutăți

Prevenirea cazurilor de risc în perioada estivală

Odată cu finisarea anului şcolar elevii întâmpină mult aşteptata vacanţă de vară. Însă în perioada estivală se evidenţiază mai multe riscuri pentru viaţa şi sănătatea copiilor.

În vederea prevenirii şi minimalizării riscurilor, pe parcursul lunii mai a anului curent, angajaţii Secţiei situaţii excepţionale Ştefan Vodă în comun cu angajaţii Inspectoratului de Poliţie Ştefan Vodă au desfăşurat lecţii instructive în gimnaziile şi liceele din raionul Ştefan Vodă. Elevii au fost informați despre pericolele scăldatului pe plajele neamenajate pentru scăldat, temperaturilor ridicate în perioada caniculară, precum şi despre alte situaţii de urgenţă cu care se pot întâlni. În acelaşi context, elevii au fost avertizaţi despre măsurile de apărare împotriva incendiilor şi acţiunile care urmează a fi întreprinse în cazul confruntării cu situaţii de risc.

Lecţii similare vor fi întreprinse pe parcursul vacanţei de vară la locurile de agrement şi acumulare în masă a populaţiei.

Andrei POPOVICI,  ofiţer al Serviciului protecţie civilă al Secţiei situaţii excepţionale Ştefan Vodă, locotenent-major al s/intern