Noutăți

Premierul Chicu a convocat o ședință pentru a examina problema irigării în Ștefan Vodă

Prim-ministrul Chicu a convocat o ședință pentru a examina starea tehnică a infrastructurii de irigare în raionul Ștefan Vodă. La discuții a participat conducerea MADRM, a APP, a Agenției „Apele Moldovei”,  reprezentanți ai conducerii raionului Ștefan Vodă și agricultori membri ai Asociațiilor utilizatorilor de apă.

Problema irigării a fost abordată în cadrul vizitei premierului în satul Volintiri din Ștefan Vodă. „Raionul Ștefan Vodă are un potențial agricol mare, dar infrastructura proastă de irigare împiedică valorificarea acestuia. Trebuie să vedem ce putem restabili, astfel încât agricultorii să-și poată dezvolta afacerile”, a spus Ion Chicu.

Președintele raionului a informat premierul că rețeaua sistemului de irigare în Ștefan Vodă acoperă o suprafață de 23 mii ha. Funcționalitatea infrastructurii învechite este compromisă și de faptul că multe componente au fost furate, precum motoare de la stațiile de captare, pompe și țevi.

Premierul a solicitat conducerii APP să raporteze furturile la autoritățile de anchetă. Responsabilii de la APP și Apele Moldovei au fost însărcinați să realizeze inventarierea bunurilor și aprecierea investițiilor necesare pentru a asigura funcționalitatea infrastructurii.

Sursa: site-ul Guvernului Republicii Moldova