Agricultură și Alimentație Noutăți

Preluare de bune practici și experiențe în apicultură

Sâmbătă, 19  martie curent, trei apicultori din raionul Ștefan Vodă împreună cu specialistul principal al Direcției agricultură și alimentație Grigore Coban, au fost parte a delegației Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova (președinte Ion Maxim) la Târgul-expoziție apicol din or.Iași, România.

Cei 43 de reprezentanți apicultori din țară a avut posibilitatea de a participa la evenimentul care a reunit cei mai renumiți apicultori/producători din România, precum și furnizori de echipamente și tehnologii.

 

La expoziție au fost prezentate tehnologii inovatoare în apicultură, utilaj apicol performant la nivel european, începând de la stupi din poliuretan, echipament de protecție, hrănitoare și suplimente pentru albini, accesorii și tratamente, mașini și accesorii de scăpăcit, mașini de ambalat miere și polen etc. Multe din aceste utilaje apicole nu au fost până acum cunoscute de către apicultorii noștri, care au avut posibiliatea de a le procura. Astfel, avându-le în posesie, lucrul în stupină va fi facilitat cu mult. La fel, au fost procurate medicamente, faguri, centrifugi și diferite accesorii pentru stupi.

Apicultorii din Moldova au rămas impresionați și mulțumiți de participare la evenimentul desfășurat, mulțumindu-le organizatorilor de oportunitatea oferită de a se dezvolta în sectorul apicol și a duce ramura la un nivel european în raionul Ștefan Vodă, cât și în întreaga țară.