Noutăți

Posibilitățile de angajare în câmpul muncii

La 28 iunie 2016,  Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Ștefan Vodă a organizat și desfășurat un seminar informativ cu genericul „Informarea despre posibilitățile de angajare în câmpul muncii”.

La seminar au participat 18 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, majoritatea fiind persoane reduse în rezultatul lichidării Băncii de economii și Banca Socială. Scopul seminarului a fost informarea participanților despre prevederile Legii nr. 102–XV din 13.03.2003 cu privire la ocuparea forței de muncă și protecție socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, în special procedura de mediere, condițiile de acordare a ajutorului de somaj, suspendare, reluare si încetarea plătii, asigurarea socială și obligațiile șomerilor.

A fost accentuat faptul că perioada de primire a ajutorului de șomaj constituie stagiu de cotizare și se fixează în carnetul de muncă. De asemenea, șomerilor li s-a explicat că persoanele care la data solicitării drepturilor refuză neîntemeiat un loc de muncă corespunzător sau participarea la serviciile de stimulare a ocupării forței de muncă nu beneficiază de ajutor de șomaj.

La finele seminarului participanții au fost informați despre desfășurarea cursurilor de formare profesională oferite de agenție. Au fost prezentate și discutate ofertele locurilor de muncă vacante.

Ecaterina FULGA, specialist superior AOFM Ștefan Vodă

Locurile de muncă vacante la data 30/06/2016 

Locuri-vacante