Noutăți

Polițiștii de Frontieră DR Est, omagiați la Ștefan Vodă

La 10 iunie curent Poliția de Frontieră a Republicii Moldova împlinește 26 de ani de la creare, timp aproape nesemnificativ la scara istoriei, dar care în ciuda tuturor greutăților întâmpinate a reușit să se adapteze la noile cerințe ale timpului modernizându-și conceptele pentru a face față cu succes provocărilor contemporane. Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a parcurs mai multe etape de transformare și perfecționare, în funcție de specificul perioadei istorice. Indiferent de forma de organizare sau denumirea, misiunea a rămas întotdeauna aceeași – asigurarea securității statului la frontieră.

La 7 iunie la Ștefan Vodă, în piața Libertății, a avut loc festivitatea oficială dedicată Zilei Poliției de Frontieră. Efectivul Direcției regionale Est s-a aliniat în fața șefului DR Est și invitaților la ceremonie. Astfel, au fost prezenți la eveniment dl Nicolae Molozea, președintele raionului, Nicolae Gorban, președintele raionului Căușeni, dl Iovu Bivol, președintele raionului Cimișlia, dl Alexandru Baluța, șef adjunct al oficiului teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat, șefii Detașamentelor de Grăniceri Belgorod Dnestrovschii și Podolsc a Serviciului Grănicesc de Stat al Ucrainei, dl Serghei Moscalenco și dl Igor Podgorodețchii.

După intonarea Imnului de Stat, dl Ruslan Galușca, șef al DR Est, maior, a menționat că sărbătorile sunt un prilej de întâlnire cu prietenii, iar cele profesionale sunt de o conotație aparte, deoarece se apreciază persoanele profesioniste, corecte, de o omenie excepțională. Bilanțul care se face astăzi nu ar fi deplin dacă n-ar fi menționați polițiștii de frontieră care își fac meseria cu demnitate și devotament, dar și veteranii care au contribuit la formarea tradițiilor. Sunt mândru că fac parte din această echipă a polițiștilor de frontieră, a punctat dl Galușca.

Dl Nicolae Molozea, președintele raionului, a adresat sărbătoriților felicitări și urări de bine, subliniind că profesia poliţistului de frontieră reprezintă o misiune nobilă, care implică manifestarea unui caracter integru, demn în orice împrejurare. De la an la an progresul în activitatea DR Est este din ce în ce mai evident, motiv pentru care a sporit încrederea în capacitatea Poliției de Frontieră de a răspunde prompt si eficient tuturor amenințărilor care pot afecta securitatea frontierei de stat. Totodată profesia este însoțită de risc, de aceea președintele raionului a dorit polițiștilor de fiecare dată să revină de la serviciu în sânul familiilor sănătoși și nevătămați. În semn de recunoștință și apreciere înaltă a activității DR Est dl Molozea a înmânat dlui Galușca Diploma de Onoare a Consiliului raional Ștefan Vodă.

Prezent la ceremonie, dl Nicolae Gorban, președintele raionului de Căușeni, a venit cu un mesajul de felicitare adresat tuturor angajaților DR Est și a înmânat dlui Ruslan Galușca o Diplomă de Onoare a Consiliului raional Căușeni și un cadou de preț.

În premieră pentru Ștefan Vodă a fost audiat Imnul Poliției de Frontieră interpretat de către inspectorul principal Sergiu Coadă.

Cu prilejul Zilei profesionale în jur la o 100 de angajați ai DR Est au fost decernați cu Crucea „Pentru merit”, clasa II, Crucea „Pentru serviciu impecabil”, clasa II și III și alte mențiuni.

Au încins atmosfera de sărbătoare, printr-un program divers de muzică, Orchestra Poliţiei de Frontieră.

Evenimentul, tradițional, a finisat cu depunerea de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

.