Noutăți

Polițiștii, ai patriei străjeri…

La  16 decembrie a avut loc o amplă manifestare dedicată aniversării de 26 ani de la formarea Poliției Republicii Moldova.

Întâi de toate coloana efectivului Inspectoratului de poliție s-a îndreptat spre piața Libertății pentru a depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare. Anturajul în care a decurs prima parte a manifestării a fost unul deosebit: automobilele poliției rutierii s-au aliniat pe ambele părți ale pieții, iar lângă monument – tinerii cu drapele de stat și a raionului Ștefan Vodă care fluturau în vânt. Astfel, ceremonia tradițională a devenit mai frumoasă și emoționantă… Prezentatorul, dra Lia Banari, a anunțat un minut de reculegere în memoria celor căzuți la datorie, plecați prematur în lumea celor drepți.

Partea festivă a evenimentului a avut loc la școala de arte, în sala de festivități adunându-se colaboratorii Inspectoratului de poliție, veteranii serviciului, numeroșii oaspeți și rudele sărbătoriților. Toți cei prezenți în sala au trăit sentimente de satisfacție sufletească, deoarece de pe scenă au răsunat multe felicitări frumoase și sincere, aprecieri înalte ale activității polițiștilor din partea dlui Andrei Trofimov, șef al Inspectoratului de poliție, locotenent-colonel, dl Nicolae Molozea, președintele raionului, dl Petru Tofan, procurorul raionului, dl Ion Cociu, veteran al poliției, dl Gheorghe Anghel, primar de Ștefan Vodă, fost colaborator al poliției, și mulți alții. Cei mai buni colaboratori ai poliției au fost decernați cu diplome și cadouri de preț din partea Consiliului raional. Un gest frumos a făcut și primăria urbei, apreciind muncă polițiștilor prin înmânarea premiilor bănești. Cu un mesaj de mulțumire și recunoștință în adresa polițiștilor de sector care activează în s. Slobozia a venit dl Anatol Zavalișca, primar de Slobozia. Pe lângă diplome în rame de lemn din partea consiliului local polițiștii vor fi asigurați cu 40 litre de combustibil fiecare. Recunoștință cetățenilor este cea mai înaltă apreciere a muncii polițienești…

În această zi de sărbătoare unii polițiști au fost avansați în grad, alții – decorați cu distincții de stat.

Cadouri frumoase au făcut sărbătoriților elevii școlii de arte „Maria Bieșu” – Tina Verebceanu și orchestra de vioriști și acordeoniști, artiștii amatori: Leonid Caijbârnă din Talmaza, Ana-Maria Dimitrenco și Nicolae Ceban din Ștefan Vodă, Andrei Sardari din Volintiri, actorii teatrului „Frunze de dor” din Volintiri.

La finele manifestării au fost pomeniți polițiștii plecați în eternitate, fiecare pe nume.

A fost cu adevărat o sărbătoare foarte frumoasă, cu dispoziție bună, zâmbete și emoții profunde. Bine-înțeles, fără ingeniozitatea și creativitatea colaboratorilor direcției cultură, tineret, sport și turism în frunte cu dna Valentina Uța și prezentatoarei dra Lia Banaru această zi n-ar fi avut atâta culoare, căldură și veselie.

La mai mult și la mai mare!

P.S. Secvențe foto sunt publicate în rubrica site-ului „Galerie foto”