Noutăți

Poliția din Ștefan Vodă în lupta cu COVID-19

Situația epidemiologică în raionul Ștefan Vodă ca și practic în toată țara este gravă – gradul de alertă roșu confirmă realitatea tristă. Comunitatea raională trece printr-o perioadă dificilă, pe zi ce trece crește numărul persoanelor cu vârstă diferită testați pozitiv la COVID-19. Dar există nu puține persoane care, din diferite motive, nu se adresează după ajutor fiind o sursă de răspândire a infecției ucigașe, alții nu respectă restricțiile impuse, demonstrând o atitudine iresponsabilă față de propria sănătate și celor din jur.

În context, angajații Inspectoratului de poliție Ștefan Vodă continuă lupta cu răspândirea infecției atât prin activități de informare a populației, cât și prin depistarea și pedepsirea, conform legislației în vigoare, celor care nu respectă măsurile de combatere a infecției COVID-19. Polițiștii iarăși au recurs la informarea prin folosirea difuzoarelor sonore a cetățenilor despre măsurile de prevenire a virusului.

Stimați cetățeni! Consolidați eforturile pentru a combate pandemia! Respectați cu strictețe măsurile de prevenire a îmbolnăvirii care poate avea consecințe grave pentru sănătatea publică! Este mai ușor de a preveni boala decât a o trata! Purtați masca, păstrați distanța fizică, dezinfectați sau spălați mâinile cu săpun cât mai des! Informați poliția sau alte autorități despre nerespectarea autoizolării, încălcări grave ale restricțiilor impuse! Numai prin eforturi comune a societății este posibil de oprit răspândirea și combaterea virusului  COVID-19!

Inspectoratul de poliție Ștefan Vodă