Noutăți

Perspectivele asocierii în grupuri de producători agricoli pentru atingerea obiectivelor economice comune

Camera de Comerț și Industrie Moldo-Italiană vă invită  la conferința:”Perspectivele asocierii în grupuri de producători agricoli pentru atingerea obiectivelor economice comune”.

În cadrul evenimentului vor fi discutate procedurile de creare și funcționare a asociațiilor agricole pe ambele maluri ale râului Nistru, precum şi necesitatea și beneficiile acestora. Evenimentul se va desfăşura în or. Tiraspol, la data de 10 februarie curent.

La conferință sunt aşteptaţi peste 70 de antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului și reprezentanți ai companiilor italiene. Tematicile abordate în cadrul dialogului se vor referi la oportunităţile de dezvoltare și comercializare oferite de grupurile de producători agricoli, vor fi oferite informații și exemple de lucru a asociațiilor de pe ambele maluri și rolul lor în economie. Totodată va fi discutată importanța acestor organizații pentru coordonarea activităților agricole, reprezentarea și apărarea intereselor economice comune ale producătorilor și interacțiunea lor cu furnizorii și clienții.

Participanții vor avea posibilitatea să stabilească noi legături comerciale și să vină cu propuneri concrete pentru constituirea asociațiilor de producători agricoli, care ulterior vor beneficia de asistența camerelor de comerț pentru identificarea partenerilor comerciali autohtoni și de peste hotare.

Evenimentul este susținut financiar de Uniunea Europeană prin intermediul programului ”Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Participarea la conferinţă este gratuită și transportul tur/retur este oferit participanților conform solicitărilor. Înregistrarea va avea loc până pe 9 februarie 2017.

Pentru înregistrare și mai multe informații: Igor Plămădeală, nr. tel.: 068476056  progetti@ccimd.md .