Noutăți

Pentru viață fără violență în familie

În  raionul Ștefan Vodă continuă desfășurarea diferitor acțiuni de informare și sensibilizare în cadrul Campaniei internaţionale „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”. Deoarece fenomenul violenței în familie este complex și sensibil, el trebuie să fie tratat prin prisma mai multor actori sociali, care au competențe potrivit legii. Astfel, s-au implicat activ în campania de prevenire și combatere a violenții în familie angajații secției securitate publică al Inspectoratului de poliție Ștefan Vodă, specialiștii DASPF, asistenții sociali comunitari, pedagogii, medicii, reprezentanții APL.

În context, la 8 decembrie curent s-au desfășurat „mese rotunde ” cu genericul „Viața fără violență în familie” în satele Tudora și Palanca. Invitatele au beneficiat de informații utile cu privire la cadrul legal, măsurile şi aspectele psiho-pedagogice de prevenire şi combatere a violenţei în familie, precum şi modalităţile de soluţionare a cazurilor de violenţă.

Violența împotriva femeilor și copiilor va exista până când va fi tolerată de victime, de societate. Deși există posibilități de a scăpa de violență, victimele deseori preferă să rabde. Prin urmare, acei abuzați trebuie să fie bine informați, să fie încurajați și susținuți nu numai de reprezentanții organelor abilitate, dar de fiecare persoană care cunoaște despre asemenea cazuri. Numai cu eforturi comune, pas cu pas, situația poate fi schimbată spre bine.

Elena CEBAN, inspector superior BSC

pc080468pc080473