Noutăți

Pentru lumină în viața noastră

Fundația „Viață și lumină” prin actele sale generoase de caritate este bine cunoscută nu doar în raionul Ștefan Vodă, ci în republică.

La 23 august curent, la Consiliul Raional a avut loc întrunirea cu reprezentanții acestei fundații – dl Florin Ianovici, director general al fundației, București, și dl Anton Slobozian, coordonatorul Fundaţiei Reprezentanţa în Republica Moldova, s. Purcari. Au venit la această întrunire reprezentanții direcției asistență socială și protecția familiei, spitalului raional și a centrului de sănătate Ștefan Vodă, beneficiarii principali ai ajutorului umanitar oferit de fundație.

Dl Nicolae Molozea, președintele raionului, a mulțumit, din numele conducerii raionului, Consiliului raional și cetățenilor raionului, dlor Ianovici și Slobozian pentru ajutorul valoros acordat spitalului raional, direcției asistență socială, locuitorilor din păturile social vulnerabile. În semn de gratitudine și stimă profundă președintele raionului le-a decernat Diploma de Onoare a Consiliului raional.

Dl Florin Ianovici a menționat că scopul întâlnirii este identificarea necesităților pentru ca ajutorul umanitar oferit de Suedia să fie cu adevărat util pentru beneficiarii finali. Dumnealui a prezentat spectru larg al ajutorului umanitar. Deși fundația lucrează preponderent cu instituțiile de stat, se pot adresa după ajutor persoanele fizice cu necesități stringente.

Dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, a apreciat înalt conlucrarea constructivă și eficientă cu Fundația „Viață și lumină”, cu dl Anton Slobozian care este o persoană responsabilă și receptivă cu ajutorul căruia au fost soluționate și probleme majore precum dotarea spitalului cu aparataj medical și paturi funcționale etc.

Spre regret, nivelul de viață a cetățenilor RM diferă de România, cei care mai au loc de muncă, sănătate și puteri luptă cu sărăcia, dar sunt și oamenii cu dizabilități accentuate și severe, oameni bătrâni și solitari pentru care donațiile fundației sunt ca colacul de salvare. Dna Angela Țurcan, șefa serviciului asistența profesională, și-a exprimat recunoștința profundă donatorilor, datorită cărora persoanele cu dizabilități, maturi și copii, din serviciu și din afara lui, din centre comunitare pentru copii și bătrâni, au fost asigurați cu scaune cu rotile, scaune pentru veceu și baie, paturi funcționale, scutece, produse de igienă personală etc.

Spitalul raional de mai multe ori a primit ajutor umanitar util de la Fundația „Viață și lumină,” a menționat dna Parascovia Boian, șefa secției consultative a spitalului raional. Scutecele și materiale consumabile, lenjeria de pat sunt necesare oricând. Avem nevoie și de scaune cu rotile pentru pacienți. Ne bucurăm de orice ajutor deoarece printre pacienții noștri sunt persoane nevoiașe, cu posibilități materiale și materiale mizere.

Au fost discutate posibilitățile de colaborare și de continuare a intervenției, reprezentanții autorităților locale exprimându-și interesul și dorința de a își aduce contribuția pentru dezvoltarea proiectului „ÎmpeunăConstruimVieți”.