Noutăți

Pe aripile talentului

Snejana Balan, meșter popular din s. Slobozia, este frumoasă la chip și suflet, are mâni de aur și imaginație nemaipomenită. Omul creator, la prima vedere, nu se deosebește de ceilalți, până când aripile nevăzute nu-l duc departe de realitate, în lumea frumosului, visului și fanteziei fără mărgini, unde-i cântă sufletul, pentru că apoi acest cântec să se transforme într-o capodoperă unică.

E puțin să fii talentată de la natură, cu simțul frumosului înnăscut, trebuie și să muncești cu multă răbdare și chibzuială zile, săptămâni și chiar luni la rând până când îți vezi visul realizat. Dumneaei participă la toate expozițiile de rang raional de fiecare dată uimind vizitatorii cu lucrările sale inedite. Și la expoziția-târg „Farmecul Mărţişorului”, ediția 2018, dna Balan a venit ca o gospodină bună, cu o casa ca din poveste, împodobită cu flori cățărătoare, și una mai mică, de vară, că așa-i primit la moldoveni, ambele fiind făcute din scoici. Lucrările mâinilor sale sunt însoțite de iubire mare, altfel n-ar fi fost atât de frumoase și atrăgătoare.

Meșterul popular lucrează în mai multe tehnici – aplicație, broderie, croșetare etc. și tot îi reușește! Talentul Snejanei Balan are multe fațete strălucitoare ca și diamantul. Mai mulți ani la rând admirând-ui lucrările, de fiecare dată mă bucur să văd ceva nou, original.

La mulți ani cu sănătate, stimată doamnă! Să bucurați și în viitor inimile admiratorilor cu lucrări formidabile! Să știți că cea mai înaltă apreciere sunt ochii adoratorilor fascinați și cuceriți de talentul Dumneavoastră…

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”