Noutăți

Patru zile de vis în Grecia

34 de copii talentați – dansatorii, membrii  ansamblului de dans „Tinerețea” al casei de cultură, conducător dna Snejana Dumitrașco, și membrii orchestrei de instrumente aerofone ai școlii de arte „Maria Bieșu” , conducător dl Igor Dumitrașco,  recent s-au întors din Grecia unde au participat la un festival internațional. În scena la aer liber din paralia Katerini, localitate turistică faimoasă,  au evaluat 13 colectivele artistice de amatori din opt țări: Estonia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Ucraina, România, Ungaria, Moldova și Serbia.

Artiștii noștri mici de două ori au evaluat în scenă cu mare succes, fiind apreciați foarte călduros de publicul multinațional. Patru zile petrecute în Grecia  au fost pline de bucurie, emoții pozitive, comunicare cu semenii din alte țări, cunoștințe noi, excursii interesante.

De menționat, că Consiliul raional Ștefan Vodă a alocat surse financiare pentru transport, iar părinții copiilor au achitat cazarea în hotel. Astfel, micii dansatori și muzicanți au fost apreciați de conducerea raionului și consilierii raionali pentru participarea lor activă la toate activitățile de rang raional.

Este foarte important de susținut la momentul potrivit copiii care au o ocupație artistică atât de frumoasă și benefică pentru dezvoltarea personalității. Bravo conducătorilor artistici care folosesc orice posibilitate de a scoate discipolii în lumea mare, de a le lărgi orizontul și de a acumula experiența de participare la manifestații culturale de rang internațional. Bravo părinților care fac cea mai promițătoare investiție – investiție în educația și dezvoltarea copiilor lor.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”