Noutăți

Participarea tinerilor la dezvoltarea rurală. Posibilități de export în cadrul proiectului Entreprise Europe Network(EEN)

Tinerii antreprenori din raionul Ștefan Vodă, specialiștii direcției economie și atragerea investițiilor au participat la atelierul de lucru tematic la nivel național „Bune practici împărtășite de experții lituanieni cu tinerii antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Sud”, care a fost organizat de Rețeaua de Transfer Tehnologic a Moldovei, partener în cadrul proiectului Enterprise Europe Network (EEN), împreună cu Centrul de Inovare Lituanian (EEN Lituania)și ADR Sud.

La eveniment au fost prezenți exponenți ai mediului antreprenorial, organizații de suport în afaceri, reprezentanți ai instituțiilor de cercetare și tineri antreprenori.

Experții lituanieni au discutat despre posibilitățile de export în cadrul proiectului menționat, implicarea tinerilor în antreprenoriat și dezvoltarea rurală; tehnologii în agricultură – 2030: tendințe globale; digitizarea în industrie; instrumente de sprijin a afacerilor în Lituania – cele mai bune practici și oportunități pentru companiile din Moldova; inovațiile – calea spre succes!

Atelierul a fost binevenit pentru tinerii antreprenori, care s-au arătat dispuși să colaboreze cu experții lituanieni în scopul extinderii activităților de antreprenoriat, iar Arturas Jakubavicius, șef al departamentului pentru servicii de suport în inovare în cadrul Centrului de Inovare Lituanian, și-a împărtășit experiența în domeniu cu toți cei prezenți și s-a declarat deschis pentru colaborare, susținere și ghidare a tinerilor interesați.