Noutăți

Participă și tu!

Compania de consultanţă „Business Consulting Institute” (BCI), în parteneriat cu Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) și CIVITTA (Estonia), au lansat cea de-a doua ediție a Cupei antreprenoriatului rural, în cadrul proiectului „Promovarea antreprenoriatului în localitățile rurale”.
La etapa anterioară a proiectului au fost selectate trei incubatoare de afaceri care urmează să găzduiască pe durata proiectului o serie de evenimente destinate tinerilor din mediul rural. Astfel, în perioada 4-6 noiembrie, în incubatoarele de afaceri din Ştefan Vodă, Nisporeni şi Soroca se vor desfăşura seminare motivaţionale menite să îi determine pe tinerii din regiunile respective să îşi lanseze o afacere proprie. În Ștefan-Vodă seminarul va avea loc la 6 noiembrie.
Evenimentul va începe la ora 15.30 în incinta Incubatorului de afaceri, în cadrul seminarului vor fi abordate următoarele subiecte: când e momentul potrivit să iniţiezi o afacere; o mie şi una de scuze şi demotivări; cum să depăşeşti obstacolele şi să construieşti o afacere care să lucreze pentru tine.
În calitate de formatori vor fi experţi din Estonia şi Republica Moldova. Doritorii de a participa la seminare pot completa acest formular: https://docs.google.com/a/bci.md/forms/d/1oDuEk5Q-A_Mipt-iW1veyUSUNNTSUhMHRbBEpIVsptc/viewform
La următoarea etapă, în cadrul proiectului „Promovarea antreprenoriatului în localitățile rurale”, la 5-6 decembrie va fi organizat un Hackathon în Incubatorul de afaceri din Ștefan Vodă.
Hachathon presupune un maraton de două zile pentru persoanele din mediul rural care doresc să iniţieze o afacere sau să o dezvolte pe cea existentă. Obiectivul de bază al concursului este de a descoperi, susține și promova tineri care pot să gestioneze o afacere de succes în localitatea lor de baștină, în diferite domenii, la alegerea lor.
În cadrul Hackathon-ului participanţii vor fi instruiți în timp de două zile de unii experţi internaţionali şi locali. La finalul instruirii, juriul va selecta 5-7 echipe pentru fiecare regiune care vor beneficia de sprijin în dezvoltarea afacerilor din partea Incubatorului de afaceri, precum şi din partea unei echipe de mentori locali şi internaţionali.
Reiterez că proiectul „Promovarea antreprenoriatului în localitățile rurale” este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei, prin intermediul Fondului de Asistență Umanitară și de Dezvoltare, şi implementat, în perioada august 2015–iunie 2016, de compania de consultanţă „Business Consulting Institute” (BCI), în parteneriat cu Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi CIVITTA (Estonia).
Pentru informații suplementare apelați la tel. 0242-2-43-41, 0069156332, scrieți pe adresa electronică cuclenco.tatiana@gmail.com
Tatiana CUCLENCO,
administratorul Incubatorului de afaceri
din Ștefan-Vodă