Noutăți

Până moartea îi va despărţi

25  de cupluri din ţară şi-au reînnoit jurămintele. Evenimentul a fost organizat de Serviciul Stare Civilă la 25 august 2016, la restaurantul Capitoles Park din Chișinău.

Soții au fost alături la bine şi la greu timp de 25 de ani, iar iubirea i-a ajutat să treacă peste toate obstacolele. Este vorba despre 25 de cupluri din întreaga ţară, care şi-au unit destinele în urmă cu un sfert de secol, atunci când Republica Moldova a devenit independentă. Aceştia şi-au celebrat în mod solemn „nunta de argint”. Vizibil emoţionate în faţa ofiţerului stării civile, cuplurile şi-au reînnoit jurămintele şi au dansat valsul mirilor. Soții Maia și Igor Roșca, locuitori ai orașului Ștefan Vodă, participanți la această frumoasă sărbătoare au retrăit din plin emoțiile înregistrării căsătoriei de argint.

Acum 25 ani au pornit pe cea mai importantă cale a vieții în calitate de soț și soție, au creat o familie. Și-au unit destinele într-o zi remarcabilă pentru istoria și cultura țării, în ziua de 31 august, și susțin că destinul le-a oferit cele mai minunate și frumoase evenimente, acum simțindu-se părinți și bunei fericiți.

Cuplurile participante la eveniment au spus că această zi este deosebit de importantă pentru ei. În cei 25 de ani de convieţuire au avut parte de mai multe momente grele, însă iubirea şi înţelegerea i-au ajutat să le depăşească.

Galina MUSTEAȚĂ, șef serviciu stare civilă Ștefan Vodă