Noutăți

Pământeanul nostru – campion olimpic de tineret

Luptătorul moldovean de stil greco-roman Alexandrin Guțu (71 kg) a devenit, la Buenos Aires (Argentina), campion olimpic de tineret.

El și-a adjudecat medalia de aur după ce l-a învins în finală cu scorul 8-0 pe Stepan Starodubțev din Rusia. Campionul a câștigat fără a ceda nici un punct și în partidele susținute în grupa preliminară: 4-0 cu columbianul Brandon Calle și 9-0 cu Lamjied Maafi (Tunisia).

Alexandrin Guțu a fost portdrapelul delegaţiei moldoveneşti la Jocurile Olimpice de Tineret. „Voi depune maximum de eforturi pentru a demonstra pe salteaua de concurs că am meritat onoarea acordată”, a declarat tânărul performer pentru mass-media în ajunul deplasării la competiție.

Campionul este originar din Ermoclia (Ștefan Vodă), în prezent elev la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Anul curent a devenit campion mondial de cadeți.

Medalia cucerită de Alexandrin Guțu este a doua în palmaresul echipei moldovenești. Anterior, de o distincție similară s-a învrednicit înotătoarea Tatiana Salcuțan.

Sursa: MOLDPRES