Noutăți

Pagubele culturilor agricole din grupa a II-a, evaluate

Conform deciziei Comisiei pentru situații excepționale raionului Ștefan Vodă din 24 iulie curent, a fost creată o comisie din 2 grupuri pentru evaluarea pagubelor culturilor agricole din grupa a II-a de pe teritoriul raionului Ștefan Vodă. Pe parcursul săptămânii trecute grupurile de lucru s-au deplasat în toate localitățile raionului în scopul aprecierii pagubei estimative, stabilirii culturilor, cantității și a roadei compromise și estimării valorii financiare a pagubei.

Au avut de suferit în urma secetei atât agenții economici mari, cât și gospodăriile țărănești mici, deținătorii cotelor care prelucrează pământul de sine stătător etc.

Funcționarii Direcției Agricultură și Alimentație a Consiliului raional Ștefan Vodă, după finalizarea activității grupurilor din cadrul comisei, au acumulat și sistematizat actele de constatare a pierderilor atât pe fiecare agent economic, cât și pe localități. Vă prezentăm tabelul pe localități. Orișicine poate analiza cifrele prezentate pentru a trage concluzii…

Seceta pe sate din raionul Ștefan Vodă