Noutăți

Oportunități pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii

În  perioada 22 iunie-11 august, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Ministerul Economiei al Republicii Moldova a desfășurat campania de informare, în toate cele 9 Incubatoare de Afaceri din țară. În contextul acestei campanii, în data de 11 august a fost organizată sesiunea de informare a antreprenorilor privind posibilităţile de internaţionalizare prin intermediul diverselor programe de susținere naţională şi internaţională în incinta Incubatorului de Afaceri din Ştefan Vodă la care au participat 37 de antreprenori, reprezentanţi autorităţilor publice locale, specialişti ai Direcțiilor economie din Consiliile raionale şi prestatori de servicii în afaceri din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni și Anenii Noi.

Reprezentanții ODIMM au ghidat participanții într-un asalt de idei privitor la oportunitățile și obstacolele care ni le oferă Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, fiind identificate și așteptările care le au reprezentanții mediului de afaceri, precum și acțiuni concrete care ar facilita depășirea obstacolelor identificate și penetrarea pe piața europeană.

Reprezentanţii mediului de afaceri au fost informaţi despre metodele de finanţare, precum şi dezvoltarea şi promovarea businessului prin programele oferite de către ODIMM și alte instituții de suport din Republica Moldova, care au scopul de a facilita accesul antreprenorilor la informația privind procesul de inițiere și dezvoltare a unei afaceri.

În cadrul evenimentului respectiv a fost prezentată și Reţeaua Internaţională a Întreprinderilor Europene (EEN), care are drept scop sprijinirea creării de parteneriate între întreprinderile din Republica Moldova şi din peste 60 de ţări ale lumii. Aceasta întrunește peste 3000 de experți și aproape 600 de organizații membre. Reţeaua îşi propune susţinerea inovării, transferul tehnologic şi stimularea participării ÎMM-urilor în programele UE pentru cercetare și dezvoltare.

Anume prin eforturi comune: Consiliul raional Ștefan Vodă, Direcția economie și atragerea investițiilor, Incubatorul de Afaceri din Ștefan Vodă, cu suportul ODIMM și al Ministerului Economiei al Republicii Moldova, putem motiva, susține, informa reprezentanții sectorului ÎMM-urilor din raion despre programele existente, despre oportunitățile existente întru dezvoltarea economiei raionului.

Adelina BARBĂNEAGRĂ, șef interimar, Direcția economie și atragerea investițiilor

DSC00265DSC00262unnamed.jpg 2DSC00267