Comunicate Noutăți Servicii Desconcentrate

Operațiunea ,,Tulburel,, în desfășurare!

Inspectoratul de Politie Ștefan Vodă informează despre desfășurarea în perioada 01-31 octombrie 2021 a operațiunii „Tulburel”.

Potrivit datelor statistice, anume în acestă perioadă a toamnei există tendința de creștere a consumului de alcool și, respectiv, a infracțiunilor comise de persoane în stare de ebrietate.

În acest sens, la data de 04.10.2021 angajații SSP a IP Ștefan Vodă de comun cu angajații SE Ștefan Vodă au desfășurat activități de informare în localitățile Popeasca și Ermoclia, sensibilizând publicul larg asupra importanței soluționării problemei legate de consumul de alcool, sporirea gradului de conștientizare a populației generale, în special a tinerilor /adolescenților referitor la efectele dăunătoare a consumului periculos și nociv al alcoolului.

Timp de o lună, oamenii legii vor întreprinde măsuri de prevenire a consumului de alcool, inclusiv informarea populației despre pericolul și urmările distrugătoare a consumului de băuturi spirtoase.

Dependența de alcool cauzează în timp alterarea sentimentelor și relațiilor cu membrii familiei, tulburarea relațiilor interpersonale la serviciu și în cercul de prieteni, reducerea sentimentelor de responsabilitate, neglijarea educației copiilor, întârzierea și absența de la locul de muncă, accidente de muncă și de circulație, delicvență, divorț, pierderea locuinței și a locului de muncă.