Noutăți

Onor la Tricolor! Astăzi marcăm Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova

Ziua Drapelului de Stat a fost înființată de Parlamentul  Republicii Moldova la 23 aprilie 2010. Tricolorul a devenit oficial drapel de stat e la 27 aprilie 1990,  în aceiași zi fiind arborat pe edificiul legislativului ca mărturie a suveranității și independenței Republicii Moldova.

Drapelul de Stat reprezintă o pânză dreptunghiulară, cu proporţia dintre înălţimea şi lungimea pânzei de 1:2, tripartită vertical egal, începând de la lance în culorile albastru, galben şi roşu, şi având în mijlocul câmpului galben imaginea Stemei de Stat a Republicii Moldova, a cărei lăţime constituie 1/5 din lungimea drapelului.

Cu ocazia sărbătorilor, ceremoniilor oficiale, Drapelul este simbolul indispensabil, căci Imnul, Stema și Drapelul de Stat ne unesc și ne reprezintă demnitatea.

Cetăţenii Republicii Moldova şi străinii aflaţi pe teritoriu țării sunt datori să manifeste respect faţă de Drapelul de Stat şi să nu comită acte prin care s-ar aduce ofensă acestuia.

Astăzi, aleșii locali, funcționarii publici, angajații structurilor de forță din teritoriu, a instituțiilor educaționale și celor de menire social-culturală aduc onorul Drapelului de Stat.