La 16 mai curent, școala de arte „M. Bieșu” a desfășurat concertul de comemorare a mult regretatei Maria Bieșu: steaua Operei Naționale a devenit o stea care deja cinci ani ne luminează calea de acolo, de Sus, unde trăiesc îngerii. De aceea anume „îngerașii” de la școala de arte au dat start acțiunii de comemorare aprinzând lumânările tristeții, dar și memoriei care veșnic va trăi în sufletul neamului nostru.
Tradițional, în aceasta zi vin la școala de arte foștii colegi de breaslă a Mariei Bieșu de la Teatru Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. De data aceasta au bucurat publicul cu prezența sa Dragoș Vladimir, Artist al poporului, director artistic al teatrului, Ghiulinara Raileanu și Ecaterina Danu, solistele, și Tamara Mahaeva, maestru în artă, acompaniator.
Vladimir Moraru, directorul instituției, a vorbit cu mândrie despre pământeanca noastră care a dus faima Moldovei în lumea întreagă, punctând că Maria Bieșu a făcut pentru promovarea imaginii țării noastre mai mult ca toți ambasadorii și prezidenții țării.
Elena Manic, prezentatoarea concertului, a oferit cuvântul dlui Dragoș care a povestit despre Omul și Artistul Maria Bieșu. Încă nimeni n-a conștientizat cu adevărat ce pierdere a dus cultura națională, este sigur dl Dragoș, deoarece asemenea cântărețe cu timbru unic al vocii se nasc foarte rar, prin urmare, s. Volintiri, raionul Ștefan Vodă, Republica Moldova au fost blagosloviți de Cel de Sus prin apariția Primadonei.
A urmat un concert de zile mari care a avut două despărțituri. În prima au evoluat laureații festivalului „Pe urmele Primadonei „Maria Bieșu”, ediția a doua – elevii școlii de arte „Maria Bieșu” Tina Verebcean, Daniel Brăguță, Felicia Bulai, Evelina Tudorică și elevii școlii de arte din Olănești David Macașin și Elena Deliu.
Apoi pe scenă au ieșit oaspeții, interpretând arii și duete din operele „Nunta lui Figaro”, „Aida”, „Manon”, „Trubadur”, opereta „Liliacul”. Aceasta formidabilă evoluare a confirmat faptul că Teatrul Național de Operă și Balet are dreptul moral să poarte numele Mariei Bieșu.
Dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, a mulțumit oaspeților pentru că au adus în scenă o părticică de Teatru de Operă. Dumnealui a reușit să exprime acele sentimente frumoase trăite de spectatori, printre care erau mulți elevi ai școlilor de arte și profesorii lor. A avut dreptate Maria Bieșu, afirmând că „muzica este graiul sufletului”.
Puterea creatoare – Maria Bieșu a adus dovada că omul care e OM, rămâne nemuritor…și munca sa, creația sa, opera sa va trece din veac în veac mereu vie, mereu actuală și va trăi în inimile oamenilor din generație în generație…
Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”