Noutăți

Omagiu lui Eminescu, la cei 171 de ani de la ziua de naștere

La 15 ianuarie 2021, marele poet al neamului românesc,   Mihai Eminescu a împlinit vârsta de 171 de ani. Cu acest prilej, la Ștefan Vodă amatorii operei eminesciene au adus omagiu Luceafărului literaturii române. Tradițional, acțiunea cultural-artistică s-a desfășurat la bustul lui Eminescu. Tonul vibrant au dat serbării artiștii amatori de la casa de cultură orășenească care au interpretat cântecul regretatului  Aldea Teodorovici „Eminescu”.

Evenimentul a fost pregătit și desfășurat sub egida primăriei orașului Ștefan Vodă în parteneriat cu casa de cultură a urbei și casei de cultură Volintiri. A adus omagiu Poetului Vladislav Cociu, primar de Ștefan Vodă, care a încheiat mesajul său profund cu îndemnul adresat tinerii generații de a face lectură, care este cel mai puternic instrument de a cunoaște istoria și  cultura neamului, țara și lumea întreagă.

Evenimentul a luat sfârșit cu o altă tradiție frumoasă: toți cei prezenți, inclusiv conducerea raionului în plina componență,   au depus, în semn de recunoștință, flori la bustul marelui Poet.