Noutăți

Omagiu eroismului militar

La 15 februarie curent, în preajma monumentului pământenilor noştri căzuţi în războiul din Afganistan a avut loc un miting de comemorare în legătură cu aniversarea a 27 a retragerii contingentului militar sovietic din îndepărtata ţară.

–Astăzi este o zi deosebită, a spus dl Nicolae Molozea, preşedintele raionului, când ne manifestăm sincer profunda noastră recunoştinţă celor cinci adevăraţi bărbaţi din raion care au căzut în acel război: Anatol Sârghi din Talmaza, Sergiu Ungureanu din Răscăieţi, Serghei Timotin din Olăneşti, Alexandru Tabacari din Carahasani şi Alexei Tărchilă din Purcari. Dar mai este şi o zi de omagiere a eroismului militar al celor care s-au întors la baştină şi şi-au făcut cu cinste datoria şi în războiul de pe Nistru, şi în viaţa cotidiană.  A adus omagiul „afganezilor” dl Gheorghe Anghel, primar de Ștefan Vodă care a îndemnat foștii ostași să participe mai activ în educația militar-patriotică a tinerii generații. Dl Vasile Railean, președintele organizației veteranilor războiului din Afganistan, cu durere în suflet a numit tovarășii de lupte care au cedat în fața vieții, plecând în lumea celor drepți. Cu cuvinte de mulțumire pentru „afganezii” care au luptat pentru integritatea Moldovei a venit dl Serghei Dodonov, președintele organizației veteranilor conflictului armat de pe Nistru.

Cei prezenţi au ţinut un minut de reculegere în memoria celor căzuţi în război, apoi au depus flori la monumentul eroilor neamului.