Noutăți

Omagiu adus funcționarilor publici

DSC00086DSC00092 DSC00111 DSC00113 (2) DSC00114 DSC00132 DSC00140 DSC00145 DSC00154 DSC00173La 6 aprilie 2012 Guvernul Republicii Moldova a răspuns la inițiativa Națiunilor Unite și a instituit Ziua profesională a funcționarului public. Astfel, anual pe data de 23 iunie se consemnează Ziua funcționarului public, ziua celor 41 de mii de angajați în administrația publică din Republica Moldova.

Deși de atunci au trecut cinci ani, în raionul Ștefan Vodă pentru prima dată, la inițiativa dnei Aliona Muntean, șefa secției administrația publică în aparatul președintelui raionului, a fost organizată o sărbătoare adevărată cu participarea funcționarilor publici din toate localitățile raionului și serviciile descentralizate și desconcentrate în teritoriu.

Imnul raionului Ștefan Vodă interpretat de către corul „Crescendo” și cântecul lui Ion Aldea-Teodorovici „Eminescu” intonat de Sergiu Brăguță și Dorina Caijbârnă din start au adus o notă deosebită în suita sărbătorii. Cartea de vizită a statului sunteți dumneavoastră, funcționarii publici, iar Eminescu este actul de identitate universală a neamului românesc, a accentuat dna Maria Romanciuc, moderatoarea sărbătorii.

Despre importanța misiunii funcționarilor publici care activează în beneficiul oamenilor, prestând servicii publice de calitate au vorbit președintele raionului dl Nicolae Molozea, dl Vitalie Rusanovschi, șef adjunct oficiului teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat, dl Vlad Canțir, președintele Confederației Naționale SINDASP, dl Ion Mustafenco, președintele Consiliului raional SINDASP, dl Vinidict Lutenco, președintele Uniunii teritoriale Agroindsind, dl Veaceslav Cociu, primar de Carahasani, președintele asociației primarilor din raion. Mesajele frumoase de felicitare și urări de bine au fost însoțite de diferite mențiuni (diplome, cadouri de preț, premii bănești) pentru funcționarii publici și activiști sindicali.

Fondul pentru tineri din Ștefan Vodă în semn de recunoștință pentru susținere morală și materială a activităților tinerilor din raion a pregătit pentru cei mai importanți funcționari publici – conducerea raionului și a orașului o surpriză plăcută, decernând pe președintele raionului dl Nicolae Molozea, vicepreședinții domnii Vasile Gherman și Alexandru Pavlicenco, primarul de Ștefan Vodă dl Gheorghe Anghel cu Diplome de Onoare a fondului și „cadou de preț” – portretele funcționarilor creionate de dra Iulea Ceban.

O altă surpriză frumoasă pentru toată lumea din sala casei de cultură a făcut Cristina Bleandură, tânăra cântăreață, originară din Ștefan Vodă, care a frapat publicul interpretând trei hituri internaționale în limba italiană, franceză și engleză.

De menționat că evoluarea tuturor artiștilor amatori care au fost răsplătiți cu aplauze furtunoase încă odată a confirmat faptul că avem în raion foarte mulți oameni cu adevărat talentați care trebuie să fie promovați. Decât să plătim bani frumoși artiștilor de la Chișinău, invitându-le la diferite sărbători, fie hramul satului, fie 8 Martie etc., n-ar fi mai bine să stimulăm pe ai noștri?

Moderatorii, dna Maria Romanciuc și dl Sergiu Bulgari, secția administrativă a aparatului președintelui raionului, direcția cultură, tineret, sport și turism, casa de cultură Ștefan Vodă, artiștii amatori care cu eforturi comune au organizat omagierea funcționarilor publici din raion au dat dovadă de spirit organizatoric și profesionalism înalt. Prima ediție a sărbătorii a pășit cu dreapta…

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”