Noutăți

Oleg Tudorean, un fenomen al sportului moldovenesc

Considerat un „Fenomen al sportului moldovenesc”,  pământeanul nostru din s. Căplani, Oleg Tudorean a făcut furor la Campionatul European de powerlifting la categoria de până la 75 kg, unde a cucerit 3 medalii de aur la 3 probe diferite. La geno-flexiuni, conaționalul nostru a înregistrat rezultatul de 170 de kilograme, la împins din culcat 140 și la îndreptări 230 de kilograme.

Cunoscut pentru performanțele sale excepționale de la Campionatul Mondial de armwrestling, unde a devenit primul moldovean care a cucerit aurul, Oleg ne-a povestit cum a ajuns și la un campionat de powerlifting.

„Powerliftingul a fost primul meu sport pe care l-am practicat, însă nu am avut așa nivel înalt, nu am avut surse financiare pentru ca să merg peste hotare să reprezint Republica Moldova, însă acum m-am decis fiind aproape de casă, în Ucraina,  să reprezint țara la powerlifting”, a mai adăugat Tudorean.

Campionul a menționat că rezultatele excepționale nu i s-au dat ușor.

„La proba de îndreptări cu haltera la deadlift, au fost 4 participanți, dintre care 1 mi-a făcut foarte mare concurență, am ridicat practic aceiași greutate ambii, însă fiind mai ușor am avut un avantaj și m-am clasat pe primul loc”, a menționat campionul.

Cât despre sportul pe care îl practică, sportivul a menționat că este într-o continuă dezvoltare, iar tot mai multe persoane sunt interesate de acest gen de sport.

Ca și oricare sportiv cu sânge de campion, Oleg Tudorean are scopuri bine determinate. „Să-mi mențin titlul la mondialele de Armwrestling și desigur să câștig și aurul la powerlifting de mondiale, dar pe viitor mă văd antrenor, antrenor emerit și să am echipa mea de sportivi”.

Numai anul acesta sportivul moldovean, Oleg Tudorean, a cucerit 9 medalii de aur la campionatele naționale și internaționale. Din partea statului, acesta nu a primit însă nici o recompensă, doar Consiliul raional Ștefan Vodă l-a premiat cu 7000 lei.